3 načini nošenja črtal za veke

Če tudi ti obožuješ črtala za veke, kot jaz, a jih ne znaš vedno zanimivo kombinirati, potem je ta objava zate. Pripravila sem ti 3 različne načine nošenja črtal za veke, ki bodo popolni za vse poletne priložnosti, pa naj bo to delo v pisarni, zabava ob bazenu ali večerna žurka. 



Avon Glimmerstick črtala za veke

Glavni lepotci s katerimi sem ustvarila vse videze, so Avon Glimmerstick črtala za veke. Črtala za veke so na voljo v številnih odtenkih in imajo različne finiše. Izbiraš lahko med mat, kovinskim izgledom, bleščičastim ali temno podlago s samo rahlimi bleščicami. Tukaj najdeš nekaj noro živahnih odtenkov modre, zelene in vijolične, ki so odlični za poletje, prav tako pa lahko izbereš bolj potemnjene verzije barv, če nimaš rada preveč barv.

Konica črtala je precej natančna, a če hočeš še večjo natančnost si lako pomagaš z dodatnim čopičem. Za ta črtala ne rabiš šilčka, če hočeš več izdelka, samo zavrtiš spodnji del črtala. 

V vsakem črtalu je 0,28 gramov izdelka in trenutno lahko dobiš vsako črtalo za 3,50€ tukaj.



Formula teh črtal je precej kremasta, kar ti omogoča, da dobro drsijo po veki in jih lahko zabrisuješ. Čisto vsi imajo dobro pigmentacijo, a nekateri živahni mat odtenki so težji za enakomeren nanos, kot je npr. Cobalt Cool. Problem je bolj v odtenku, saj je take živahne modre res težko formulirati. Z malo potrpežljivosti pa tudi te lahko nadgradiš v zelo intenziven enakomeren odtenek. 


Ko se črtala posušijo na koži, se ne premikajo, kar pomeni, da bodo ostala na mestu ves dan. Rahlo mastna kremasta formula se dobro oprime kože in se zato obdrži brez problema, vendar niso vodoodporna. Če imaš zelo mastne veke, vsekakor uporabi podlago za senčila, ali preko črtal nanesi puder v prahu, da bodo zagotovo ostala na mestu.


Odtenki

Avon True Glimmerstick Eyeliner Glistening Topaz - srednje zlato bronast odtenek s kovinskim sijajem
Avon True Glimmerstick Brights Eyeiner Aqua Shock - svetel sinje moder odtenek s kovinskim sijajem
Avon True Glimmerstick Brights Eyeiner Turquoise Burst - srednje turkizni odtenek z mat finišem
Avon True Glimmerstick Brights Eyeiner Cobalt Cool - srednje živahna kraljevsko modra z mat finišem
Avon True Glimmerstick Diamonds Eyeliner Twilight Sparkle - temno modra (skoraj črna) s safirasto modrimi bleščicami
Avon True Glimmerstick Diamonds Eyeliner Sugar Plum - temno vijolična kot jajčevec s svetlejšimi vijoličnimi bleščicami
Avon True Glimmerstick Black Illusion Eyeliner Mesmerized - črna s temno modrimi in zlatimi bleščicami


Zdaj pa s temi črtali ustvarimo tri zanimive videze za poletje.

Mačje oči

Prvi videz bomo začeli s klasiko, ki je še vedno precej popularna - mačje oči. Pri mačjih očeh s črtalom za oči ustvarimo linije, ki nam dajo obliko mačjih oči. To pomeni, da črtalo nanesemo okrog celotne linije očesa. Jaz vedno najprej nanesem črto na zgornjo veko od notranjega kotička očesa do zunanjega. Zunaj nato konec podaljšam in ga privzdignem navzgor. Po navadi je ta linija na zgornji veki tanjša v notranjih kotičkih in se odebeli v zunanjih. Konica pa je zopet tanjša. 

Nato okrog spodnje veke nanesem linijo vzdolž očesa, spet tanjše v notranjih kotičkih in debelejše proti zunanjim. Črtalo lahko naneseš tudi na notranjo linijo očesa, imenovano water line. Tako si ustvarila seksi mačje oči, ki zaradi svetlega odtenka črtala delujejo še vedno zelo nosljivo in primerno tudi za v pisarno. Ne pozabi na več nanosov maskare, ki bo tvojim očem dodala še več zapeljivosti.


Jaz sem uporabila Glimmersticks črtalo za veke v odtenku Glistening Topaz. Ta je čudovit bronast odtenek s kovinskim sijajem, ki se odlično poda k zagorelemu bronastemu videzu obraza. Majhni zlati odtenki se odlično ujamejo z globino rjavih ok.






Lebdeč eyeliner

Američani pravijo temu trendu "floating eyeliner". Zagotovo si v zadnjem času videla podobne videze na družbenih omrežjih. To je sicer malo bolj zahteven videz za ustvariti, ampak ne nemogoč. Potrebno je samo malo potrpljenja in simetrije. 

Za ta videz boš uporabila tri različne barve črtal za veke. Jaz sem vse odtenke ohranila v isti družini, da videz deluje bolj skladno. Najprej sem z Glimmerstick črtalom v odtenku Cobalt Cool ustvarila zunanjo privzdignjeno linijo s tanko konico, kot smo to ustvarili že pri mačjih očeh. Edina razlika je, da tukaj nisem šla do notranjega kotička, ampak sem ga nanesla samo na zunanji dve tretjini očesa. Jaz si vedno najprej zarišem linije in ga nato zapolnim.

Nato v notranjem kotičku očesa uporabi najsvetlejši odtenke. Jaz sem uporabila Glimmerstick črtalo Aqua Shock. Nato sem vzela srednje temen odtenek in z njim narisala ta lebdečo črto. Ta črta poteka vzporedno z notranjim kotičkom očesa. Višina je odvisna od tvoje oblike očesa. Če imaš bolj zaprte oči in zgornja veka ni tako vidna, kot pri meni, potem črto nariši malo nad tvojo naravno gubo. Tako se črta ne bo zlagala ali lomila in bo vedno na vidiku. Jaz sem za to uporabila Glimmerstick črtalo v odtenku Turquoise Burst. Videz zaključi z maskaro, ki ti da videz pomnoženih, a naravnih trepalnic.



Temno modra, turkizna in sinje modra to so barve, ki kar kričijo po morju. S to kombinacijo ne moreš zgrešiti za poletni party ob bazenu. Poleg tega bodo vse prijateljice navdušene nad tvojo inovativnostjo s tem zanimivim grafično artističnim videzom. 





Drzen grafičen eyeliner

Črtala za veke so v letošnjem letu zelo popularna. Vse od norih neonskih odtenkov, do zelo drznih linij, ki spominjajo na grafično oblikovano senčilo. Ta zadnji videz je verjetno najbolj drzen in primeren bolj za večerne priložnosti.

Glimmerstick črtalo v odtenku Twilight Sparkle je bilo glavni navdih za tale videz. S svojim temno modrim odtenkom z bleščicami je tako poseben, da sem ga morala nanesti kar samega. 

Drzen eyeliner izgled boš dosegla tako, da ga uporabiš kot bi uporabila navadno črtalo s privihano konico, a ga tokrat naneseš višje, na veko, kot bi nanašala senčilo. Točna postavitev je odvisna od tvoje oblike očesa, ampak po navadi najlepše izpade, če zgornja linija sledi tvoji naravni gubi. V zunanjih kotičkih lahko linijo seveda privzdigneš.


Jaz si najprej vedno zarišem zunanje robove, nato pa pobarvam celotno veko. Da boš dosegla res natančno konico si pomagaj s kratkim ravno odrezanim čopičem. Če zunanja linija v kotičkih ni tako ravna kot bi si želela, uporabi kozmetične bombažne palčke (tiste s koničasto konico) in jo namoči v odstranjevalec očesnega makeupa. S palčko lahko ustvariš res popolnoma ravno linijo. Ker je zgornja veka zelo intenzivna, lahko okrog spodnjih trepalnic pustiš res čisto linijo brez črtala in dodaš samo dober nanos maskare. 







Črtala za veke so en izmed teh izdelkov, ki ti res omogočajo neomejeno ustvarjanje. Navajeni smo jih uporabljati samo kot črte, ki potemnijo zgornjo linijo trepalnic, a obstajajo številni živahni odtenki s katerimi lahko popestriš dolgočasne temne linije in ustvariš videze, katerih glavna zvezda bodo tvoje čudovite oči. To poletje torej zavrzi navadno črno črtalo in raje uporabi kakšen živahnejši odtenek. Naj tvoje oči zasijejo v barvah poletja. 

Ne pozabi mi napisati, kateri izmed treh videzov ti je bil najljubši in katerega bi z veseljem preizkusila tudi sama. 


*sponzorirana objava / sponsored


Uporabljeni izdelki / Products used:

Obraz / Face:
Avon True Colour Flawless Liquid Foundation - Light Nude
Avon True Flawless Corrector - Fair
Avon Mark Magix HD Finishing Powder
Avon True Blush Pearls - Rose Radiance + Avon True Colour Glow Bronzing Pearls - Warm Glow
Avon True Blush Pearls - Radiant Glow

Oči / Eyes:
Avon True Colour Glimmerstick Brow Definer - Dark Brown
Avon Supershock Definition Mascara - Blackest Black
Avon Supershock Volume Mascara - Black
Avon True Glimmerstick Eyeliner - Glistening Topaz
Avon True Glimmerstick Brights Eyeiner - Aqua Shock
Avon True Glimmerstick Brights Eyeiner - Turquoise Burst
Avon True Glimmerstick Brights Eyeiner - Cobalt Cool
Avon True Glimmerstick Diamonds Eyeliner - Twilight Sparkle

Ustnice / Lips:
Avon True Perfectly Matte Lipstick - Au Naturale

4 comments

  1. This golden liner from Avon is amazing!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, that shade is so pretty. Perfect for summer :D.

      Delete
  2. Glistening Topaz je odtenek, ki ga enostavno 'moram' imeti, videzi so drzni mi je pa nekako najbolj premamil lebdeči look. Zelo zanimivo in precej enostavno, čeprav simetrija res ni moja močna točka. Bom preizkusila najprej z malo bolj umirjenimi odtenki, čez poletje in dopust pa preizkusim še z modrimi odtenki kot je Twilight Sparkle

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tega bi tudi jaz takoj znova izbrala. Je definitivno najbolj nosljiv in odličen za poletje :). Mogoče deluje težje kot dejansko je. Ko enkrat relaksiraš oči in samo gledaš levo in desno, si lahko označiš najvišje točke kar s pikicami in samo povežeš. Je veliko bolj enostavno kot se zdi, pa še zelo hiter look je, pokaže pa vseeno več :D. Jaz bom zdaj tudi preizkušala več teh zanimivih lookov s svinčniki :).

      Delete