Avon Rare Flowers Night Orchid Makeup

Inspiracija za današnji makeup je nova Avon Rare Flowers Night Orchid dišava. To je parfumska voda, ki združuje note črne orhideje, zlate gardenije in grenke pomaranče. Sama bi jo opisala kot spomladansko cvetlično sladko dišavo. Je čutna, elegantna dišava, ki poleg cvetličnih not združuje tudi ravno dovolj globine in sladkosti, da bo primerna tako za v pisarno kot tudi toplejše večere.



Današnji makeup je ustvarjen v sodelovanju z Avonom in njihovimi Mark izdelki, ki so namenjeni vsem navdušenkam nad ličili, ki rade eksperimentirate. Zame osebno je drznost vedno povezana z barvo. Nude odtenki so rezervirani za vsakodnevne videze. Danes bomo skupaj ustvarile rahlo bolj drzen makeup, ki je primeren predvsem za večerne dogodke, lahko pa ga seveda nosite tudi čez dan. Čisto odvisno od vašega osebnega stila. Vsekakor je včasih potrebno iti iz svoje cone udobja in preizkusiti nekaj drugačnega. Avon Mark ličila ti ponujajo številne barvite odtenke in različne formule za vse dele obraza. 


Oči

Ko uporabljam temnejše odtenke na očeh, začnem svoje ličenje najprej s senčili in šele nato grem nazaj na obraz. Svoje veke rada narahlo prekrijem s tekočo podlago, ki jo bom uporabila na obrazu, da zakrijem kakšno rdečico okrog obrvi in notranje kotičke oči posvetlim. Večina nas ima rdeče lise v zunanjih kotičkih oči, ki jih prekrijemo pred nanosom senčil, da bo naše »ozadje« čim bolj enakomerno.

Ali veš….

Da obstaja tudi podlaga za senčila? Tako je. Podlaga za senčila poskrbi, da bodo senčila ostala na veki ves dan, ne bodo izgubila intenzitete barv in se ne bodo nabirala v gubo. Podlaga za senčila je še posebej pomembna za vse, ki imate bolj mastne veke, ker se takrat senčila lahko hitro začnejo nabirati v gubo veke. Tudi na normalni koži vedno uporabim podlago, ker kot kremen izdelek poskrbi, da se senčila bolje oprimejo kože. S tem boš dobila res pravo živahnost odtenka kot ga vidiš v embalaži.


Na veko sem nanesla Avon Mark podlago za senčila v odtenku Light Beige in čez njo narahlo šla z odtenkom 2 iz Avon Mark 8v1 Wet & Dry paleto senčil v odtenku Nude Muse, da sem ustvarila enakomerno podlago za vsa moja naslednja senčila.

Nato sem s košatim čopičem nanesla odtenek 4 v gubico očesa, malo nad njo in v zunanji kotiček. Ta čudovit svetlo roza rjav odtenek nam bo služil kot prehodna barva, ki bo zabrisala vse ostale odtenke. Našo gubo na veki narahlo definira in ji da obliko.


Odtenek 8, ki je temno šimrasto vijoličen, nanesi na zunanji kotiček očesa in ga s čopičem potegni rahlo navzven in navzgor, da boš ustvarila tisti privzdignjen videz. Temnejši odtenki v zunanjih kotičkih očem dajo globino, jih dodatno definirajo in ustvarijo videz daljših in večjih oči.


Kaj pomeni, da lahko senčila naneseš tudi mokra?

No to ne pomeni, da paleto za senčila poliješ z vodo, ampak, da lahko čopič s senčilom narahlo namočiš. Jaz to najraje naredim s spreji za fiksiranje ličil kot je Avon Mark sprej za pripravo in fiksiranje ličil. Najprej senčilo nanesem na čopič, nato pa iz daljave nanj pošpricam sprej za fiksiranje senčil. Ko zmočiš senčilo, to postane bolj kremasto, se bolje oprime kože in bleščeči delčki v njem postanejo še bolj intenzivni.

Tudi sama sem nanesla odtenke 6, šimrasto sivo vijoličen, s pomočjo fikstaroja senčil. Odtenek 6 sem nanesla samo v notranjo polovico veke. Tako boš ustvarila prelivajoč videz od svetlega odtenka v notranjosti očesa, do temnejšega v zunanjih kotičkih. S temi senčili ni potrebe po tem, da si profesionalka, ker se zelo lepo zabrisujejo in vsi odtenki delujejo skladno en z drugim.

Da bodo tvoje oči še bolj poudarjene, nanesi črno barvico za oči. Sama sem uporabila Avon Mark The Big Gel Paint svinčnik za veke v odtenku Blackout. To je en izmed mojih najljubših Avonovih izdelkov. Je kot gel liner v obliki svinčnika, ki je izredno mehek za nanos in zelo pigmentiran. Sama ga nanesem direktno na veko, nato pa s poševno prirezanim čopičem za liner zabrišem linijo vzdolž trepalnic. V zunanjih kotičkih linijo rahlo privzdigni navzven in navzgor.

Kako ustvariti popoln »winged liner« videz?

Če imaš težave pri ustvarjanju privzdignjene linije v zunanjih kotičkih lahko uporabiš lepilni trak. Odtrgaj majhen kos in ga najprej nekajkrat zalepi na roko, da ostraniš večino lepila. Nato ga poravnaj vzporedno s spodnjo linijo trepalnic in ga zalepi. Enako naredi na drugem očesu in primerjaj, da sta obe strani čim bolj enaki. Lahko si pomagaš tudi tako, da gledaš naravnost v ogledalo in slediš liniji, kjer se konča tvoja zadnja zgornja trepalnica. Nekateri zunanji kotiček preveč privihajo. Če hočeš bolj podaljšane mačje oči, zunanji kotiček samo rahlo privzdigni in predvsem podaljšaj navzven.

Po navadi je linija za "winged" liner vedno ožja v notranjih kotičkih in se odebeli proti zunanjemu kotičku očesa. Ko pa prideš do privzdignjenega dela v zunanjem kotičku, linijo zopet tanjšaj navzven, da dobiš perfektno konico.

Obraz

Na tej točki se lahko vrneš nazaj na obraz, ker si nanesla večino izdelkov za oči. Če je kakšno senčilo padlo na lica, ga zdaj lahko brez problema obrišeš vstran.


Ker imam večje pore na notranji strani lic, sem uporabila Avon Mark Magix podlago za ličila. To je silikonska prozorna podlaga, ki ustvari enakomerno podlago za nanos ostalih senčil in zapolni pore, da so te manj vidne. Podlago za ličila nanesi tako, da narahlo tapkaš, tam kjer imaš večje pore.

Kot tekočo podlago sem uporabila kombinacijo Avon Flawless Ultra Matte podlago za obraz (odtenek Light Ivory) in Avon True Colour Flawless Liquid podlago za obraz (odtenek Light Nude). Kombinacija obeh mi da popoln svetel topel odtenek in rahlo mat izgled. Tekočo podlago sem zabrisala z gobico za ličila, da sem dobila najbolj enakomeren in zabrisan nanos.


Pod oči sem nanesla tudi Avon True Flawless korektor (odtenek Fair). Kadar nanašaš temne odtenke na veke in predvsem take z modrimi ali vijoličnimi odtenki, vedno dobro prekrij nepravilnosti pod očmi. Nočeš, da se tvoje senčilo ujema z barvo podočnjakov, ker jih bo samo še poudarilo. 

Čez celoten obraz sem nanesla Avon Mark Magix HD zaključni puder. To je puder v belem odtenku, ki se prilagodi vsem tenom kože in se ga na koži ne vidi. Zaključni puder bo dodal tvojemu videzu rahel mat finiš, preprečil nabiranje izdelkov v gubicah in poskrbel, da se tvoje tekoče podlage čez dan ne bodo premikale in bodo ostale na obrazu čim dlje časa.

Oči

Ko imaš enakomerno podlago na obrazu, lahko dokončaš oči. Okrog spodnjih trepalnic nanesi odtenek 4, kot si ga zgoraj. Nato pa z manjšim čopičem bližje trepalnicam nanesi odtenek 8. Naj bo odtenek 8 samo na zunanjih kotičkih očesa. V notranjem kotičku očesa nanesi odtenek 5, ki je svetlo sivkasto bež in bo tvojim očem dodal tisto iskrico, da bodo zaživele in izgledale sveže.


Preden naneseš maskaro, uporabi vihalec za trepalnice. Ta bo tvoje trepalnice privzdignil, jim dal ukrivljenost in bodo izgledale še daljše. Na trepalnice sem nanesla Avon Mark Big & False Lash maskaro, ki doda trepalnicam volumen, jih podaljša in optično zgosti. Za več drame in volumna nanesi vsaj dva ali tri sloje maskare.

Obrvi

Obrvi sem poudarila z Avon True Colour Glimmerstick svinčnikom za obrvi v odtenku Dark Brown. Več o tem kako nanesti ta izdelek si preberi tukaj



Lica

Očesni makeup je končan, zdaj potrebuješ še nekaj barve na obrazu. Za to uporabi Avon True bronaste kroglice za obraz. Jaz sem uporabila odtenek Warm Glow, ki moji polti doda topel zlato rjav odtenek. Uporabila sem jih na licah, temenih, okrog čela, pod čeljustjo, čez nos in malo vzdolž vratu.


Na licah sem uporabila novo Avon Luminous rdečilo za lica v odtenku Rose. To je mat umazano roza odtenek, tak ki bo pristajal res vsaki polti in deluje zelo naravno na licah, kot bi pravkar zardela. Jaz sem ga nanesla zelo narahlo, ker hočem da so bolj poudarjene oči in ustnice. Nanesla sem ga na najvišji del lica in zabrisala nazaj proti ušesom.


Kot osvetljevalec sem uporabila kar senčilo in sicer odtenek 3 iz Avon Mark Epic Intense mini palete senčil za veke v odtenku Island Vibes. To je res sijoč odtenek z bež podlago in majhnimi zlatimi bleščicami, ki izgleda zelo intenzivno na obrazu. Osvetljevalec nanesi na najvišji del lica, tam kjer se konča zunanji kotiček očesa in nazaj do temena. Lahko ga naneseš tudi nad obrv in po dolžini nosu. Da bodo tvoje ustnice izgledale še večje, ga nanesi tudi na hribčka na sredini tvoje zgornje ustnice.

Ustnice

Ostale so nam samo še ustnice. Želela sem odtenek, ki bi se kar najbolj ujemal s čudovito ombre vijolično stekleničko parfuma. Namešala sem Avon Mark tekoče mat rdečilo za ustnice v odtenku Fabulosity in Passion It. Oba odtenka nanesi na hrbtno stran roke, ju premešaj in nanesi na ustnice s čopičem za ustnice. Tako boš dosegla najbolj natančen in enakomeren nanos.



Da bo celoten makeup ostal svež skozi ves dan ali noč, ga fiksiraj z Avon Mark sprejem za pripravo in fiksiraje ličil. Drži ga nekaj centimetrov stran od obraza in pošpricaj v obliki X. Fiksator bo »stopil« vsa tvoja ličila, da se bodo enakomerno zlila med sabo. Poskrbel bo, da bodo ličila ostala na obrazu dlje časa in da bodo izgledala tako intenzivna kot ob nanosu.


Ne pozabi svojemu makeupu dodati tisto piko na i z novim Avon Rare Flowers Night Orchid parfumom. Parfum nanesi na točke, kjer je možno čutiti tvoj pulz, saj se bo na teh mestih najdlje obdržal in počasi sproščal svoje note. Nanesi ga torej za ušesa in na zapestje.





Končni videz je dokaj dramatičen in ravno dovolj barvit. Uporabila sem veliko vijoličnih odtenkov, katerih inspiracija je ta čudovita steklenička parfuma. Vijolični odtenki pristajajo praktično vsem. Vijolična na zelenih očeh je božanska, obožujem jo tudi v kombinaciji s sivo modrimi očmi in na rjavih deluje prav tako čudovito. Ličila so čudoviti pripomočki za izražanje svojega osebnega sloga in eksperimentiranje z njim. Včasih si romantična in subtilna, drugič si lahko drzna in opazna. Pri ličenju ni meja. Bodi drzna in si upaj!


*sponzorirana objava

Products used
Face:
Avon Mark Magix Face Primer
Avon True Flawless Ultra Matte Foundation (Light Ivory) and Avon True Colour Flawless Liquid Foundation (Light Nude)
Avon True Flawless Corrector - Fair
Avon Mark Magix HD Finishing Powder
Avon True Colour Glow Bronzing Pearls - Warm Glow
Avon True Luminous Blush - Rose
Avon Mark Epic Intense Eyeshadow Mini Palette (shade 3 as highlighter)
Avon Mark Magix Prep and Set Spray 

Eyes:
Avon Mark Shadow Attract Eyeshadow Primer - Light Beige
Avon Mark Eye Impressionist 8-in-1 Wet & Dry Eyeshadow Palette - Nude Muse
Avon Mark The Big Gel Paint Pencil - Blackout
Avon Mark Big & False Lash Mascara - Black
Avon True Colour Glimmerstick Brow Definer - Dark Brown

Lips:
Avon Mark Liquid Lip Lacquer Matte Fabulosity + Passion It

2 comments

  1. Čudovit mejkap, ki čisto paše steklenički :) Sploh senčila so mi zelo všeč :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) <3 Meni je tudi nabor odtenkov všeč. Vijolične odtenke imam vedno rada. Se pa ta senčila presenetljivo dobro blendajo. Verjetno zato, ker ima vsak odtenek malo šimra zraven.

      Delete