15-minutni Avon makeup za službo

Avon je ena izmed mojih najljubših znamk. Njihove izdelke uporabljam že leta in pri njih tudi kupujem določene izdelke, ki so stalnica v moji rutini. Današnja objava je nastala v sodelovanju z Avonom in je zato napisana v slovenščini. Namenjena je vsem vam, ki zjutraj raje spite, kot pa se zbudite eno uro prej, da bi ustvarile makeup. Prikazala vam bom mojo verzijo 15-minutnega makeup za službo, ki ga lahko osvoji vsaka in z najmanj truda doseže največji učinek.



Obraz

Vsak dober makeup se začne z dobro podlago. V tem primeru z dobro kožo. Ne bom dolgovezila o tem kako pomembna je dobra negovalna jutranja in predvsem večerna rutina, ker o tem zagotovo slišiš vedno več. Tudi pred ličenjem je dobro, če kožo pripraviš vsaj s kakšno kremo. Jaz osebno že leta uporabljam Avon Nutra Effects kreme. Da pa bo tvoja polt izgledala še bolj enakomerno, uporabi tekočo podlago. Namen tekoče podlage je, da izenači polt. Prekrije tudi majhne nepravilnosti. Pri Avonu lahko izbiraš med številnimi tekočimi podlagami glede na finiš (sijoč, mat, srednje mat), ki ga želiš in odtenek.

Ali veš…

…da lahko med sabo mešaš različne tekoče podlage, da ustvariš finiš in barvo po meri? Če si ena izmed tistih, ki težko najdeš pravi odtenek, ga zmešaj. Sama to počnem skoraj vedno, ko se ličim. Imam dokaj svetlo polt, ki pa ima rahel oliven odtenek. Zato k svetlim podlagam primešam temnejšo z bolj toplim olivnim podtonom in dobim oboje - dovolj svetel odtenek in pravi podton. Večina modernih tekočih podlag je ustvarjena tako, da jih lahko med sabo brez skrbi mešaš.


Zase sem uporabila Avon True Colour Flawless Liquid tekočo podlago (odtenek Light Nude -topel) in jo mešala z Avon True Flawless Ultra Matte tekočo podlago (odtenek Light Ivory - zelo svetel). Tako sem dobila svetel odtenek s toplim podtonom in ravno dovolj mat finiš za svoj mešan tip kože. 

Tekočo podlago lahko nanašaš s prsti, čopičem ali gobico za ličila, ki pa jo predhodno namoči. Prsti so najhitrejši, a najmanj enakomerni. Čopič ti bo dal največ prekrivnosti. Gobica za ličila (tista, ki izgleda kot jajček) pa bo ustvarila manjšo prekrivnost, a bodo vsi robovi enakomerno zabrisani. Uporabi metodo, ki ti najbolj odgovarja. Večina ima največ za prekriti na sredini obraza, zato začni okrog nosu in zabrisuj proti robovom obraza, kjer ne rabiš tako močne prekrivnosti. Če želiš, da je tvoja podlaga bolj prekrivan, jo nanesi dvakrat. Vedno uporabi tanke sloje, ker se bo tako najdlje obdržala na obrazu.


Če imaš na koži še kakšne večje nepravilnosti kot so mozolji, znamenja ali rdečico, jih lahko prekriješ z s korektorjem. Korektor je bolj pigmentiran, kar pomeni bolj prekriven, kot tekoča podlaga. Uporabi ga samo na predelih, kjer ga res potrebuješ. Tako boš ustvarila svežo polt, ki ne bo izgledala kot maska, a boš vseeno zakrila vse kar nočeš da izstopa. 

Jaz sem uporabila Avon True Flawless korektor (odtenek Fair) in ga nanesla pod oči, med obrvi, okrog nosu in preko mozoljev. To je kremen korektor in je lahko v embalaži bolj trd. Da ga zmehčaš, ga nanesi na hrbtno stran roke in ga na obraz tapkaj s prstom. Toplina tvojega prsta bo lepše zabrisala korektor, da se bo stopil na kožo.

Si že kdaj slišala...

za posvetlitveni korektor? Tak je Avon True osvetljevalec za predel pod očmi. To je tekoči, lahko prekriven korektor, ki ima rahel breskvast podton in majhne bleščice. Uporabi se za temnejše podočnjake ali temne vdolbine pod očmi. Ker je rahlo breskvast, bo nevtraliziral modri odtenek podočnjakov, bleščice pa bodo odbijale svetlobo, da bo vdolbina pod očmi manj izrazita. Taki izdelki so po navadi slabše prekrivni. Nanesi jih pod tvoj običajen korektor. 


Če imaš bolj mastno polt, ali mešano in se ti začne T predel (čelo, nos in brada) svetiti po nekaj urah, potem uporabi kompaktni puder. Kompaktni puder bo dal tvoji polti mat finiš, prav tako pa bo kot zadnji sloj na koži poskrbel, da se kremni izdelki pod njim čez dan ne bodo premikali (beri nabirali v gubice) in bo celotna podlaga ostala bolj obstojna oziroma zdržala dlje časa na obrazu. Uporabi odtenek kompaktnega pudra, ki je najbolj podoben tvoji tekoči podlagi. Jaz sem uporabila Avon True Colour Flawless matirajoči kompaktni puder v odtenku Golden Fair (topel svetel odtenek). Ta kompaktni puder vsebuje tudi gobico, ki je zelo priročna, kadar moraš dodatno matirati svoj videz na poti. Podrgni jo po pudru in narahlo tapkaj po obrazu, kjer se prekomerno svetiš.

Zdaj ko imaš enakomerno polt je čas, da dodaš nazaj nekaj oblike in barve. Ker je spomladi naša koža utrujena od zime in izgleda bolj pusto, ji dodaj nekaj definicije z Avonovimi True bronastimi kroglicami za obraz. Izbiraš lahko med petimi odtenki. Vse od bolj roza bronz do zelo tople zlato bronz. 

Kroglice uporabi z mehkim večjim čopičem in jih nanesi okrog temena, na lica, sredino nosu in pod čeljust. Torej vsepovsod, kjer te sonce naravno posonči. Ne pozabi na vrat, ki je večkrat bolj bled kot preostanek telesa, saj vidi manj sonca. Tako bo makeup obraza povezan z barvo telesa. 

Z manjšim čopičem lahko ta isti odtenek naneseš tudi v gubo veke in okrog spodnjih trepalnic. Tako rahlo poudariš oči in celoten videz deluje brezhibno povezan. Kroglice bodo dodale tvoji polti rahlo toplino, ki spominja na zagorel videz, malo sijaja, ki bo razbil tvojo mat podlago in barve, ki lahko deluje kot definicija lic prav tako pa kot rdečilo za lica. Ker imam sama bolj toplo polt sem uporabila odtenek Warm Glow, ki mi da topel zlato rjav videz.




Oči

Če nisi vešča očesnega makeupa, se z njim ne bojuj ob sedmih zjutraj. Kdo pa hoče pol ure porabiti na ustvarjanju perfektne linije okrog oči v slabi svetlobi, samo da čez pol ure ugotoviš, da desna stran ni enaka levi?! 

Namesto tega uporabi kremni svinčnik za oči in narahlo obrobi zgornjo veko tik ob trepalnicah. Lahko greš tudi samo do polovice od zunanjega kotička proti sredini. Tako bodo oči ostale še bolj odprte, vendar rahlo definirane na zunanjih kotičkih. Če ne maraš očitne linije, jo lahko zabrišeš kar z navadno bombažno palčko za ušesa. Če pa želiš zunanji kotiček malo privzdigniti navzven in navzgor, kot ga imam jaz, pa uporabi kozmetično bombažno palčko. To je tista, ki ima na eni strani koničasto obliko, na drugi pa bolj lopatasto obliko. 

Jaz sem uporabila Avon True Colour Glimmerstick črtalo za veke v odtenku Cosmic Brown, ker je temno rjave barve, ki je bolj nežna od prave črne. Ta svinčnik je zelo pigmentiran in se odlično zabrisuje. Če imaš pri roki še kakšen svetel bleščičast odtenek, ga nanesi v notranje kotičke očesa. S tem boš očem dodala sijaj, da bodo izgledale še bolj živahne. Jaz sem uporabila odtenek Pink Shimmer.


Naslednji korak je ključen pri poudarjanju oči - maskara! Prava maskara takoj odpre oči, da te izgledajo večje in predvsem spočite. Če imaš zelo trmaste trepalnice, ki nočejo ostati pokonci ali niso ukrivljene, ti toplo priporočam, da si kupiš vihalec trepalnic. Resda izgleda kot mučila naprava, a bo poskrbela, da bodo tvoje trepalnice imele čudovito ukrivljeno obliko, ostale tako ves dan in bodo izgledale še daljše. Na vsakem očesu dvakrat narahlo stisneš trepalnice in...trajna za trepalnice. 

Pri izbiri maskare je čisto odvisno od tvojih želja. Če imaš rada volumen, posegaj po bolj naravnih in gostih ščetkah. Če imaš raje podaljšanost in definicijo, potem izberi silikonske manjše ščetke, ki bodo tvoje trepalnice bolj razčesale. Če pa tvoje trepalnice nikakor nočejo ostati privzdignjene, ali si ob koncu dneva bolj podobna pandi, ker je več maskare pod očmi kot na trepalnicah, potem izberi vodoodporno formula, ki se bo boljše obdržala na trepalnicah. Sama sem izbrala Avon True Supershock Definition maskaro, ker mi ustvari volumen, trepalnice podaljša, pomnoži in jih dovolj loči.


Obrvi

Obrvi so kot okvirji, zato ne pozabi na njih. Če imaš goste in temne obrvi, lahko ta korak brez skrbi preskočiš. Če pa je bila v 90-ih pinceta tvoja najboljša prijateljica, ali te narava ni obdarila z definiranimi obrvi, potem uporabi črtalo za obrvi. 

Avon True Glimmerstick črtalo za obrvi (odtenek Dark Brown) ima dovolj tanko konico, da s kratkimi potegi v smeri rasti tvojih obrvi dorišeš in dopolniš, kjer obrvi niso tako goste ali jih nekaj manjka. Črtalo je zelo dobro pigmentirano, zato boš lahko svoje obrvi zelo hitro dopolnila. Uporabljaj res rahel dotik na koži. Jaz začnem tako, da zarišem spodnjo črto trepalnic in potem dopolnim še zgornjo, ampak samo zunanje robove, kjer mi manjka največ obrvi. Potem se počasi približujem k notranjemu robu. V notranjih robovih obrvi (torej tistih bližje nosu), uporabi res lahkotne potege. Naj bo začetek obrvi manj obarvan, saj bodo tako tvoje obrvi delovale naravno. Zapomni si – manj ostre linije = mlajši izgled. Jaz svoje obrvi na koncu še vedno počešem s kakšnim aplikatorjem za maskaro za eno uporabo. Tako odstranim odvečen del barve in jo enakomerno razporedim med obrvi.




Ustnice

Vse kar ti ostane je še nekaj barve na ustnicah. Ker je očesni makeup tako preprost, si pri ustnicah dovoli malo več ustvarjalne svobode. Obstajajo odtenki rdečil za ustnice, ki enostavno poživijo vsako polt in pašejo različnim podtonom kože. Tak je tudi odtenek Peach Prism iz Avon True mat linije rdečil za ustnice. To je perfekten odtenek za spomlad. Srednje roza breskvast, ki ima ravno dovolj zemeljskega podtona, da ni preveč živahen za v pisarno in bo pristajal tako hladni, topli kot tudi nevtralni polti. Avonove mat šminke so ene izmed mojih najljubših mat formula na sploh, ker so lahke na ustnicah, jih ne izsušijo in omogočajo živahen odtenek v samo enem potegu. 

Moj nasvet je, da rdečilo za ustnice narahlo potapkaš po ustnicah nato pa ga s prstom razmažeš. Tako boš ustvarila zabrisane mehke robove, ki bodo tvojemu celotnemu videzu dali zasanjan svež izgled kot bi šminko nosila že ves dan, a je še vedno popolnoma tam kjer mora biti.



Kar pa ti ostane na prstu narahlo potapkaj na najvišjem delu lic in sproti zabrisuj ob robovih z drugim čistim prstom. Ker je formula šminke mat, jo lahko naneseš tudi preko izdelkov v prahu in jih ne bo premaknila. S tem boš dodala svojemu videzu tisti kanček barve, ki bo perfektno dopolnil tvoje ustnice in celoten videz.


In ga imaš! Svež, mladosten in spomladanski makeup za službo, ki ga boš z lahkoto ustvarila v 15-ih minutah. Zdaj se verjetno sprašuješ, če je to sploh možno doseči tako hitro. Je! Vaja dela mojstra. Če ti katero področje ne leži, ga izpusti. Kdo pa pravi, da moraš uporabiti vse izdelke, ki sem jih jaz. Ličila pašejo vsakemu in pri ličenju ni pravil, so samo predlogi. In ta videz je moj predlog. Vem, da je zapis izredno dolg, a sam nanos je res hiter. Saj veš kako pravijo, maksimalen učinek z minimalnim vložkom. 

Uporabi izdelke, ki ti omogočajo hiter pigmentiran nanos v samo enem potegu in jih uporabi strateško, da dosežeš z enim izdelkom kar največ efekta. Avon True linija izdelkov je taka klasika, ki pristaja vsem. V naboru izdelkov boš našla nekaj za vsak kotiček obraza. Izbiraš lahko med različnimi odtenki. Vsi izdelki bodo poudarili tvojo naravno lepoto. 

Kako ti je všeč ta makeup? Bi ga nosila v službo?




*Sponzorirana objava. 



Products used

Face:
Avon True Colour Flawless Liquid Foundation Light Nude + Flawless Ultra Matte Foundation Light Ivory
Avon True Flawless Corrector - Fair
Avon True Colour Flawless Mattifying Pressed Powder - Golden Fair
Avon True Colour Glow Bronzing Pearls - Warm Glow
Avon True Matte Lipstick - Peach Prism (as blush)

Eyes:
Avon True Colour Glow Bronzing Pearls - Warm Glow
Avon True Colour Glimmerstick Eyeliner - Cosmic Brown
Avon True Colour Glimmerstick Eyeliner - Pink Shimmer
Avon Supershock Definition Mascara - Blackest Black

Brows:
Avon True Glimmerstick Brow Definer - Dark Brown

Lips:
Avon True Matte Lipstick - Peach Prism

3 comments

  1. Odlična objava :D Kodri ti tako pašejo :D
    Avonove kroglice vedno potegnem iz predala vsako leto tam nekje v sredini pomladi.
    Šminka pa ti tudi čudovito pristaja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) <3 Ne da se mi jih skoz delat. Pa tudi, da si ne uničim preveč lase :D.
      Jaz pa skoz uporabljam te bronzing zadeve. Pozimi še bolj se mi zdi :D. So pa tiste roza super za pomlad.
      Hvala :). Odtenek je čudovit. Meni se zdi tak pravi spomladanski.

      Delete
  2. Bardzo ładny makijaż. Genialny kolor pomadki!

    ReplyDelete