Avonove barvite kombinacije ustnic in nohtov

Poletje je čas, ko začnejo eksperimentirati z barvami tudi tisti, ki po navadi niso navdušeni nad njimi. Če kdaj, potem si poleti lahko privoščiš najbolj nore odtenke lakov za nohte in rdečil za ustnice. Opažam, da so barviti nohti že nekaj časa stalnica med prav vsemi, tudi tistimi, ki se bojijo barv kjerkoli drugje. Pri rdečilih za ustnice je te drznosti manj. Zato bomo danes skupaj pregledale tri različne načine kombiniranja barv na ustnicah in nohtih.



Kako sploh naneseš rdečilo za ustnice?

Velikokrat dobim vprašanja, kako si nanesem rdečilo za ustnice, da izgleda tako popolno. Tukaj je kratek vodiš, kako sama nanašam rdečila za ustnice. Najprej začnem s spodnjo ustnico, ker je ta že v osnovi bolj simetrična. Rdečilo nanesem na sredino ustnice, ki je tudi najnižja točka spodnje ustnice. Nato začnem zapolnjevati zunanje kotičke in sicer od zunanjega kotička ustnice proti sredini. Pomembno je, da v zunanjih kotičkih ustnic ne greš preveč ven. Drugače lahko hitro dosežeš »joker« izgled. Na koncu z enim potegom zapolnim še notranji del spodnje ustnice.

Zgornjo ustnico začnem obrisovati okrog Kupidovega loka. To je na vrhu ustnice, kjer imamo po navadi dva hribčka. Ta najprej obrobim, da dobim čim bolj enakomerna hribčka na levi in desni strani. Nato zopet začnem dopolnjevati zunanjo linijo tako, da grem najprej v zunanji kotiček ustnice in ga s potegom pridružim Kupidovemu loku. Pri tem poskušam linijo rahlo zaokrožiti, da dobim lok. S tem bodo tvoje ustnice izgledale polnejše. Ključno je, da ne greš čez črto v kotičkih, ampak samo proti sredini ustnic.

Avon Mark mat tekoče rdečilo za ustnice v odtenku Irresistible

Sama imam manjše ustnice, zato večkrat "goljufam" z rdečili. Namesto na dejanski rob ustnic, jih nanašam malo čez rob. Če se zmotiš in ti kakšna linija deluje bolj zobčasto kot ravno, jo lahko z lahkoto popraviš z majhnim ravno odrezanim čopičem, ki ga namočiš v korektor. S čopičem greš s korektorjem okrog zunanje linije. S tem jo obrišeš, kar pomeni, da poravnaš samo linijo prav tako pa dodaš kontrast barvitemu rdečilu za ustnice in s tem dobiš res izstopajoče perfektno obarvane ustnice.

Zdaj, ko veš kako nanesti rdečilo za ustnice, si poglejva nekaj barvitih kombinacij rdečila za ustnice in laka za nohte. Ustvarila sem tri izglede, ki so popolni za prihajajoče poletje.


Barvna usklajenost

Američani pravijo temu kar »matching lips and tips«. Že od kar se spomnim prvih barvitih makeupov, se spomnim kombiniranja odtenka rdečila za ustnice in nohtov na rokah. Ideja je zelo preprosta. Svoj odtenek rdečila za ustnice poiščeš v odtenku laka za nohte. Jaz sem kombinirala sijoče oranžno rdeč odtenek Mark tekočega sijočega rdečila v odtenku Redhead in Gel Shine laka za nohte v odtenku Fire Cracker. Z ujemajočim rdečilom za ustnice in lakom za nohte boš vedno izgledala urejeno. Poleg tega ne rabiš na obrazu kaj več kot lep nanos maskare, izoblikovane obrvi in malo rdečila za lica. To je zelo preprost način, da izgledaš šik.





Kontrastna kombinacija

Si že kdaj slišala, da modrim očem najbolj pristajajo breskvasti odtenki senčil? To pa zato, ker sta oranžna (breskvasta) in modra kontrastni barvi. To so barve, ki so v barvnem krogu ena nasproti druge. Če ju damo skupaj, bosta poudarili ena drugo. Kontrastne barve delujejo vsepovsod, ne samo pri makeupu. Tudi pri oblačilih, modnih dodatkih, grafičnem oblikovanju… Zato sem se odločila pri tem videzu kombinirati živahen fuksija odtenek Mark mat tekočega rdečila za ustnice v odtenku TKO z živahnim limetasto zelenim odtenkom Gel Shine laka za nohte v odtenku Citronized. Vijolična in zelena sta namreč kontrastni barvi. Tale kombinacija prav kriči po tropskih počitnicah.


Z rdečilom sem želela doseči tak brezskrben izgled, ki spominja na nekaj ur nošen odtenek. Izgleda tudi tako kot bi pravkar jedla jagodičevje, ki ti je naravno obarvalo ustnice. Ta izgled ustvariš tako, da rdečilo najprej naneseš na notranji rob ustnic in ga narahlo potapkaš navzven proti robovom ustnic. Tako bo največ intenzivne barve ostalo v notranjosti ustnic. Nato z bombažno palčko zabriši robove tako, da bodo izgledali izredno mehki in kot del tvojih ustnic. Na koncu z aplikatorjem nanesi še malo rdečila na sredino in ga spet zabriši s prsti. To je zelo romantičen, mladosten način nošenja rdečila za ustnice, ki nikoli ne izgleda preveč strogo in odpušča tudi majhne napake pri samem nanosu.






Ombre in nova francoska manikira

Z ombre načinom nanašanja rdečila za ustnice lahko dosežemo polnejši izgled ustnic in se poigramo z različnimi odtenki. Francoska manikira je ena izmed klasičnih tehnik ličenja nohtov. Vključuje kožne barve lak po celotni dolžini nohta in bele konice nohtov. V letošnjem letu je ta klasična francoska manikira dobila nov posodobljen izgled. Zdaj so konice barvite in po navadi kar precej temne.


Ombre ustnice ustvarimo z dvema različnima odtenkoma rdečila za ustnice. Najprej sem uporabila Mark mat tekoče rdečilo v odtenku Flushed in ga nanesla preko celotnih ustnic. Nato sem vzela temnejši odtenek Passion It in ga s čopičem za ustnice nanesla najprej v zunanje kotičke ustnic in ga počasi zabrisovala proti sredini. Enako sem storila okrog zunanjih robov ustnic, vendar sem tam nanesla temnejši odtenek še bolj na tanko in ga lepo zabrisala v prvi svetlejši odtenek. Nato sem znova nanesla svetlejši odtenek v notranje robove ustnic in ga potapkala s prsti, da sta se oba odtenka lepo prelila med sabo. Notranji obroč ustnic mora izgledati svetlejši, med tem ko morajo biti robovi temnejši. Prehod med obema pa dobro zabrisan. S tem nanosom ustnicam dodamo volumen, da te izgledajo polnejše.


Na nohte sem najprej nanesla Gel Shine lak za nohte v odtenku Sheer Love, ki je malo bolj prosojen belo roza barve. Tega sem nanesla kar v treh slojih. Nato sem odtenek Wine And Dine Me nanesla samo na konice prstov. najprej sem nanesla v en kotiček in potegnila proti sredinih in enako storila v drugem kotičku. Kombinacija ombre ustnic in temnih konic nohtov deluje zelo usklajeno, a hkrati drzno. Ombre ustnice lahko ustvariš tudi z bolj živahnimi odtenki. Jaz sem uporabila take klasične kombinacije, da je ta izgled še vedno zelo nosljiv tudi za v službo.



Vse izglede sem ustvarila z Avon Mark izdelki in sicer tekočim sijočim ali mat rdečilom za ustnice in Gel Shine lakom za nohte. Gel Shine je moja najljubša linija lakov pri Avonu. To pa zato, ker je naor odtenkov res velik. Najdeš zelo nežne odtenke, prav tako pa odbite živahne barve za vse, ki raje nosite kaj bolj vpadljivega. Večino odtenkov si lahko ogledaš tukaj.

Tekoča rdečila so na voljo v mat in sijoči verziji. Mat je kremaste teksture, zato je manj izsošujoča kot običajna tekoča mat rdečila in jo je bolje nanašati v tankih slojih, da izgleda enakomerno. Sijoča verzija ima intenzivne barve in sijoč finiš, ki ustvari videz polnejših ustnic. Več o rdečilih in odtenkih si lahko prebereš tukaj.


Upam, da si dobila nekaj idej kako kombinirati različne odtenke na ustnicah in nohtih. Če imaš tudi sama svojo najljubšo kombinacijo, mi jo vsekakor zaupaj v komentarjih.

*sponzorirana objava /sponsored




Uporabljeni izdelki / Used Products

Obraz / Face:
Avon True Colour Flawless Liquid Foundation (Light Nude)
Avon True Flawless Corrector - Fair
Avon Mark Magix HD Finishing Powder
Avon True Colour Glow Bronzing Pearls - Warm Glow and Avon True Blush Pearls - Rose Radiance (as bronzer)
Avon True Blush Pearls - Radiant Glow (as blush)
Avon True Blush Pearls - Blushed Pink (as highlighter)

Oči / Eyes:
Avon Mark Shadow Attract Eyeshadow Primer - Light Beige
Avon True Matte Eyeshadow Quad - Au Naturale (shade 2)
Avon Mark Artist Gel Longwear Eyeliner - Rich Copper
Avon Supershock Definition Mascara - Blackest Black
Avon Mark Epic Intense Eyeshadow Palette - Island Vibes (shade 3 in inner corner)
Avon True Colour Glimmerstick Brow Definer - Dark Brown

No comments